A képre kattintva megnézhető nagyban!

Borkirálynő választás


2010. augusztus 28.
Győr

„Hallottam, hogy valaki nyáron alkonyatkor a lugasban szentgyörgyhegyit ivott, és közben újságot olvasott. Ha nem szavahihető ember mondta volna, azt hinném, hogy hazudott. Nyáron alkonyatkor a lugasban szentgyörgyhegyit inni, ez az élet nagy ünnepélyes pillanatai közé tartozik. Ilyenkor az asztalt le kell takarni sárga vagy rózsaszín abrosszal, a vázába virágot kell tenni, éspedig ciniát vagy napraforgót, és egészen nagy költőt kell olvasni, Pindaroszt vagy Dantét vagy Keats-et. Aki az ilyen pillanatokat nem ismeri fel, azt elveszett embernek lehet tekinteni.”

Hamvas Béla

Nemzetközi felsőfokú
borszakértő-borbíráló-bortanácsadó
Az Európai Borlovagrend
Lovagja
V. Egyházi És Világi Borok Versenye Lovaggá avatás
XI. Borbírálat Tótszentmártonon Lovagi előléptetés Tanácsnokká
XXVIII. Csepregi Borverseny Lovagi Borbírói előléptetés
Decanter Bikavér teszt Borvidékek Hétvégéje konferencia
77 éves Móri bornapok zsűri elnökeként A Budapesti Operettszínház színpadán
XII. Szentmártoni Borverseny Tudományos tanácsnokká választás
VII. Egyházi és Világi Borok Versenye Szentendrei Lovagi Szék alapítási fóruma
XI. Zalai Borvidéki Borverseny
2012-es Neszmélyi Borvidék Borversenye
Soproni Pünkösd Napi Borvidéki Borverseny
Nagy-Somlói Borvidék Borversenye
2012-es Móri Bornapok zsűri elnökeként
2013-as Neszmélyi Borvidék Borversenye
Szentendre Város Bora Választás
Családi Borok Országos Versenye I.
Talentométer Országos Borverseny
2013-as Móri Bornapok zsűri elnökeként
Egyéb képek
A képgalériák külön megtekintéséhez kattintson a fenti táblázatban található mappákra!

Kellár F. János Immánuel

2005-ben Mixer diplomát szereztem, ám mindig is a bor és a hozzá kapcsolódó szellemiség érdekelt és foglalkoztatott. Elkezdtem tanulmányokat folytatni ebben az irányban is és ennek egyik csúcspontja volt, hogy a Wine & Spirit Education Trust-nál alap-, közép- és végül felsőfokú diplomát szereztem. Így lettem nemzetközi felsőfokú borszakértő – borbíráló – bortanácsadó. Kiegészítésként, egyfajta kapocsként a borhoz elvégeztem egy párlatszakértői tanfolyamot, egy sajt tanfolyamot és egy csokoládé-bor kurzust is. Elkezdtem országszerte bírálni és zsűrizni. Számos helyre kezdtek hívni, számos felkérést kaptam, és nemcsak bírálóként, de előadóként is elkezdtem tevékenykedni. Fesztiválok díszvendége, és vendégelőadója, borversenyek szakmai bírálója voltam, s vagyok a mai napig is. Több helyen publikáltam és publikálok a borról, e közegről és a személyes gondolatvilágról, melyben a bor, az ember, a kultúra és a művészet egyesül.
E nemes nedű mellett mindig is végeztem karitatív tevékenységeket. Hittem és hiszek az igazban, s a jóban. Büszke vagyok, mert 2010. szeptember 10.-én lovaggá avattak. Tagja lettem az Európai Borlovagrendnek, mely a legrégebbi világi lovagrend, a Szent György Lovagrend hivatalos jogutódja. A lovagi társaság és maga a szervezet messze túlmutat a boron, és számos humánus, karitatív és nemes megmozdulást végez, segítő szándékkal fordul a világ felé. Adományoz, felajánl, megmozdul, küzd. Ezen renden belül, mint Lovag is dolgozom, képviselem rendemet a megjelenéssel immáron Lovagi Borbíró tisztségemben, ugyanis 2011. május 7.-én Budaörsön előléptettek egy ünnepi szentmise keretein belül Tanácsnokká, majd 2012. május 5.-én Borbíróvá. 2011 nyarától a Simonfay Borkúria (Tokaj) ügyvezetőjeként is dolgozom, illetve az Andrássy úti borgalériát is én vezetem. 2012-ben hat éves mandátumot szerezve megválasztottak a Tudományos Tanács hét fője közé, ami óriási megtiszteltetés és nagy felelősség is egyben. Ugyan csak 2012-től a Szentendrei Lovagi Szék I. Legátja és vezetője is vagyok. Számtalan kurzus mellett Marshall képzést is kaptam és folyamatosan fejlesztem tudásomat. Bár külön kezelem a szakmát és a Lovagságot, mégis számos közös pontja miatt erősen össze is függ számomra.
Kellár F. János Immánuel © Minden jog fenntartva! © eL Geri 2010-2015