videokeret9_16_bal videokeret9_16_jobb

Nemcsak lelki de fizikai is a segítség:

„Vérmintákat vettünk fájdalommentesen branülökön keresztül, beteg Gyermekektől egy Infektológiai Osztályon, a művészek látogatása előtt 30 perccel, és után 1 órával. 24 gyermeket meglátogattak, és 9 gyermeket nem látogattak meg a művészek. A meglátogatott csoportban a lymphocytaszám emelkedés + 8,43%-al kifejezettebb, a csökkenés 12,45%-al mérsékeltebb volt. Mérésünk azt sugallja, hogy a MK művészek látogatása során immunstimuláló hatásokkal is kell számolnunk.”

Kuratórium Elnöke: Dr. Albert Royaards
Levelezési cím: Bajcsy-Zsilinszky út 31. III/9. 1065 Budapest
Tel. és fax 06 1 302 00 60
Mobiltelefon: 06 20 661 4925
E-mail: info@mosolygokorhaz.hu
Honlap: www.mosolygokorhaz.hu vagy www.smilinghospital.com

Mosolygó Kórház Alapítvány


E menüpont célja és lényege nem annyira unikálisan rólam szól, mint a többi. 2010-től hivatalosan is a Mosolygó Kórház művésze lettem, a „Mosoly Lovagja”. Büszkeség ez, és talán egy cseppnyi remény, hogy igenis van egy autentikus érdemi jótett a hétköznapok közt is. Önkéntes művészként a feladatom, hogy rendszeresen budapesti kórházakban töltök bő 3 órát és az osztályokon, ambulanciákon a beteg gyermekeknek gitározom, mesélek, bábozom, egy kis jókedvet és örömet viszek az ottlétükbe.
Úgy gondolom, ezt az embernek magában kell elhelyezni, értékelni, nem szükséges a honlapján menüpontként feltüntetni.
De...
Az is meggyőződésem és más tevékenységeim közt is fontos szempont, hogy kommunikáljak a társadalommal. Ezen felület bár kicsi, de mégis szóra hivatott. Olyan szóra, mely elmondja, hogy igenis lehet és szükséges is a segítség, igenis vannak olyan szervezetek, alapítványok melyek megérdemlik. Melyeknek elkél a támogatás, mely nemcsak anyagi lehet.
A Mosolygó Kórház Alapítványnak lehet adó 1%-ot felajánlani, lehet pénzbeli támogatást nyújtani, de ami még fontosabb, lehet úgy is segíteni akár fiataloknak is, hogy az nagyon hasznos, ám nem anyagi jellegű. Erről szeretnék említést tenni, s hinni, hogy bármely apró is a közeg, nem hiába való a szó.
A Mosolygó Kórház Alapítványnál lehetőség van a csatlakozásra önkéntesként meghatározott rendszerességgel, akár kézművességről, akár egyéb tevékenységről legyen szó. Ez szerintem egy nagyszerű lehetőség, és bárki számára nyitva állnak a kapuk. A másik pénznélküli támogatás, amit aztán mindenki megerőltetés nélkül teljesíthet, az pedig az alábbiak gyűjtése:
Ezeket mindenki ki szokta dobni, ám nagyszerű játékok születnek a kézműves foglalkozásokon ezen eszközökből, ezért azzal is tud segíteni mindenki, hogy ezeket gyűjti. Én vállalom, hogy egyeztetés után ezeket átveszem és leadom a központban, így megkönnyítem ezt a procedúrát is. Az alapítvány honlapján számos egyéb információ és érdekesség megtalálható.
Küldetésünk:

„Hogy jobbá tegyük a beteg gyermekek életét”


MKA_fotó
Kellár F. János Immánuel © Minden jog fenntartva! © eL Geri 2010-2015